החלוקה של מספר הנפטרים במספר הנדבקים אינה נכונה ממספר סיבות, כולל:
להערכת פרופ' בליצר, הנתונים המשקפים ביותר הם בדרום קוריאה מכיוון שהם מבצעים זה מספר שבועות אלפי בדיקות מדי יום ועל כן ספירת המקרים בה היא המדויקת ביותר. במדינה 5,600 חולים ו-28 נפטרים – שיעור של 0.5% בדיוק, והוא נותר יציב זה מס' שבועות.
משרד הבריאות ממשיך להפעיל את האמצעים היעילים ביותר להכלת המחלה ומניעת התפשטות נרחבת – חקירה אפידמיולוגית ובידוד בית של כלל המגעים.
בזכות האמצעים אשר ננקטו עד כה, המחלה בישראל עדיין ניתנת להכלה בשלב זה.
האידיאל הוא לנסות ולהשאר במעגל אחד בודד של הדבקה מיידית סביב כל חולה, לתקופה ארוכה ככל שניתן.
ככל שמספר החולים ממשיך וגדל, הוא עשוי לחצות את סף יכולת מערכת הבריאות לבצע חקירה אפידמיולוגית ובידוד מגעים פרטני, ואז נעבור משלב ההכלה (Containment) לשלב ההאטה (Mitigation).
השלבים הראשונים כבר יצאו לדרך:
שלב ההאטה כולל אמצעים של 'ריחוק חברתי' שמטרתם להקטין את מספר האנשים שפוגש כל אדם במהלך יום ממוצע, ולוודא שכמה שפחות מהם יכללו מגע הדוק.
השלב הבא של הריחוק החברתי יופעל במלוא עוצמתו רק כאשר יהיו עדויות ברורות לכך שהמחלה מתפשטת באופן בלתי מבוקר, והוא עשוי לכלול פעולות מורכבות הרבה יותר לביצוע: כמו אמצעי ריחוק חברתי בבתי ספר (כולל פעילות יחידנית בהפסקות וייתכן שאף לימוד מרחוק), עידוד שיטתי של עבודה מהבית ככל שניתן, ריחוק בתחבורה הציבורית (מושב ריק בין נוסע לנוסע) ועוד.
יש הטוענים כי מאמצי ההכלה ומניעת ההדבקות מיותרים, כי הרי בין כך וכך בסופו של דבר המחלה תתפשט. להלן הדינמיקה של התפשטות מחלה מדבקת המסבירה מדוע לא כדאי לתת למחלה להתפשט:
א. מחלות מדבקות אינן מתפשטות באופן לינארי, אלא באופן מעריכי (סדרה הנדסית עולה). בשלב בו המספרים קטנים, המשמעות של התפשטות בלתי נשלטת נדמית מינורית. אבל ההשלכות האמיתיות מגיעות להכרה כאשר מדובר במספר גדולים יותר.
ב. אסור להמתין שכן תמונת המציאות שלנו מצויה בפיגור מובנה של 14 יום. במגיפות מסוג זה לא ניתן להגיב בזמן אמת כאשר הקטסטרופה קורית, שכן תמונת העולם שאנו רואים סביבנו מייצגת נכונה את ההדבקות שארעו לפני שבועיים, ואנחנו תמיד באיחור. אמצעי בריאות הציבור יעילים ביותר בשלבים בהם המחלה עודנה מוגבלת בהיקפיה.
ההשלכות הכלכליות והחברתיות במדינות אחרות, בפרט שהיו הראשונות להפגע מהתפשטות בלתי נשלטת של המחלה (איראן ואיטליה), מדגימות שוב עד כמה צדק משרד הבריאות בגישה הזהירה אשר נקט ועודו ממשיך ונוקט.
דחיית שיא גל התחלואה – מה שצפוי להקטין את הנזקים הכלכליים והחברתיים:
פרופ' בליצר מסכם ואומר שהדבר יחייב את כולנו לערבות הדדית ורמה גבוהה של אחריות אישית, אבל יש לנו הזדמנות בלתי חוזרת להתמודד עם איום משמעותי על בריאות הציבור.
אנא מלאו את פרטיכם להתחלת התהליך:
אנו מתחייבים בזאת כי כל סכום התרומה מיועד לתמוך בשירות למטופלים של חברת מדינט בלבד. בעת ההעברה נא לציין בהערה: תרומה למטופלי מדינט בלבד.
אנא מלא את הפרטים הבאים ואנו נחזור אלייך בהקדם !